Tue 3 May 2022

Rozhovor s Lens (Hospital Records)

Ahoj Ellen, doufáme, že se máš dobře, a děkujeme, že sis našla čas na rozhovor! Jak se máš?

Cítím se dobře, díky, moc se těším na léto. Díky za pozvání!


Zatím máš za sebou docela úspěšný rok, protože je to jen pár týdnů od vydání tvého prvního tracku "Love The Way" s Lally a také od tvého vlastního Hospital Mixtape! Jaký je to pocit mít venku takové dílo se svým jménem, natož podpořené jedním z největších drum & bassových vydavatelství?

Upřímně, bylo to divoké. Pořád nevěřím, že se to všechno stalo. Jsem nesmírně vděčná Hospitalu, že mi dal tuhle příležitost, což by mě nenapadlo ani za milion let. Zvlášť když jsem byl atakový fanoušek mixtapu S.P.Y. z roku 2016.

Bylo to opravdu vzrušující vydat úžasnou hudbu od tolika talentovaných začínajících umělců a nebo to, že se mixtape stal domovem pro remix skladby Loa od Fade Black. 

A samozřejmě mít tam můj první release sdílený s Lally, to je moment, na který nikdy nezapomenu.


Začala jsi víceméně obvyklým způsobem, ve svém rodném městě, jako rezidentní DJs ve Volks v Brightonu. Co bys označila za nejdůležitější lekci z této éry, kterou sis odnesla a která ti pomohla v dalším vývoji?

Hlavní věc, kterou jsem se naučila, je být vytrvalá. Od opravdu útlého věku mě poháněla taneční hudba, vždycky jsem měla nějaký vedlejšák, jako třeba nástup do místního rádia, který odstartoval mou lásku k hledání nové hudby. Od té doby jsem se nikdy nezastavila.

Naplno jsem se ponořila do drum and bassu, skutečně jím žiju a dýchám. Neustále jsem se snažila zapojit do drumandbassové scény, navazovat kontakty, chodit na rave, pracovat na akcích a učit se co nejvíc o mixování / produkci. A pomalu se všechno začalo dávat dohromady.


Můžete nám říct více o svých zkušenostech s moderováním nechvalně proslulého pořadu Rinse FM společnosti Hospital Records?

Rinse byla jedna ze stanic, které jsem poslouchala, když jsem vyrůstal jako teenager. Seznámila mě se Swamp 81. Různé undergroundové příchutě a vášeň moderátorů pro mě bývaly velkou inspirací, takže když mě Hospital požádal o moderování, byla jsem šíleně nadšená. Moderování pro mě rozhodně není přirozené, ze začátku jsem si musela odskočit do hospody na pár drinků před vysíláním, abych si dodala tekutou odvahu, haha. Ale našla jsem si svou cestu a mít možnost podělit se o svou lásku k hledání nové hudby mě moc baví.


Nahrála jsi několik guest mixů pro respektované značky, jako je Red Bull nebo Radio 1, a rozhodně jsi se osvědčila jako skvělý DJ, jezdíš také jako Degsův DJ pro jeho live show. Co tě při DJingu nejvíc baví a co tě při sestavování mixů nejvíc inspiruje?

Všechno je to o atmosféře v místnosti. Když vám dav opětuje vaši energii, je ten pocit kouzelný. Proto jsem velkým fanouškem menších intimních míst. Zpocené párty jsou ty nejlepší párty!

Většina akcí, na kterých jsem hrála, byly úžasný, ale vždycky se najde pár vybraných, které jsou nezapomenutelné. Když jako DJ správně vyladíte atmosféru a vezmete dav na cestu s sebou, je to největší zážitek.

Inspiraci čerpám z poslechu starých mixtapů nebo setů z 90. let. V poslední době poslouchám hodně breaků a hardcorových setů. V současné době vychází tolik nové hudby, což je úžasné, ale moje inspirace je v kořenech dnb.


Během pandemie jsi se chopila pravidelných živých přenosů, abys zůstala v kontaktu s lidmi, když už živá vystoupení nebyla možná. Je něco nového, co bys řekla, že jsi se během těchto období naučila? A možná něco konkrétního, co preferuješ na streamování před skutečným živým hraním?

Právě živé streamování mě naučilo být při mixování opravdu kreativní.

Chci, aby moje mixy byly nečekané a vzrušující, a hlavně chci překvapovat sama sebe a udržovat to jako výzvu. Takže trávím nespočet hodin posloucháním a pátráním po skladbách, vypalováním starých CD, trailováním a zkoušením skladeb různými způsoby.

Myslím, že bez živého vysílání bych na to možná tak brzy nepřišla, protože je to velmi stresující, když víš, že váš mix bude navždy na internetu, takže chceš, aby byl skvělý. Díky živému vysílání jsem se dostala mimo svou komfortní zónu. 

Nemůžu říct, že by mě na streamování bavilo něco víc než živé hraní, ale určitě to byla záchrana života při lockdownu, dobrá výmluva, proč si doma udělat malý rave.


Už jsme se dotkli tématu tvého prvního releasu, jak bylo řečeno, existuje více hudby, kterou od tebe můžeme v dohledné době očekávat?

Může, ale nemusí něco vyjít ven v červnu…


Pokud se nemýlíme, letos tě čeká první návštěva Let It Rollu. Jaký očekáváš, že festival bude a je něco speciálního, co plánujete pro své vystoupení s Degs?

Ano, jsem Let it Roll panna! Chystám se hrát na festivalu, o kterém jsem slyšela fakt úžasné věci. Set bude určitě speciální, máme pár exkluzivních věcí, které můžeme hrát.


To nás přivádí k další, tak trochu samozřejmé, otázce, ale byla jsi už někdy v České republice?

V Praze jsem byla už dvakrát a moc se mi tam líbilo. Byla jsem tam se svým přítelem v době, kdy mi bylo 18, šli jsme do legendárního klubu Storm za Mefjusem a při druhé návštěvě jsme viděli Teddy Killerz v Roxy. Scéna je tam šílená, vlastně jsem v České republice ještě nikdy nehrála, takže se na to těším.


V neposlední řadě si dáme rychlou přestřelku! Kluby nebo festivaly?

Festivaly.


Denní nebo noční akce?

Denní, které jsou do noci.. Počítá se to?


Drum & Bass 90 nebo 00 let?

90. léta.


Hory nebo pláže?

Vždy jsem byla na pláže, ale poté, co jsem letos šla na Snowboxx a Snowbombing, jsem změnila názor!


Kočky nebo psi?

Psi.


A je to, ještě jednou děkujeme za váš čas a nemůžeme se dočkat, až vás za 3 měsíce uvidíme na festivalu!

Související příspěvky

01/28
LIR24_ambassadors_FB_FINAL1

Thu 9 May 2024

Představujeme ambasadorský program pro Let It Roll 2024

WEBFLYER

Mon 29 Apr 2024

Kompletní line up na Let It Roll 2024 je tady!

Nvrhbeznzvu2

Thu 18 Apr 2024

Vytvořte s námi novou jedinečnou TOP 10 show!

MAIN_FEED

Thu 29 Feb 2024

Let It Roll 2024: Druhá fáze lineupu je oznámena!

REFUND_SQ

Mon 19 Feb 2024

Refundujte nevyužité Bolty a získejte své ztracené věci zpět

MAIN_UNIVERSUM_COVER

Fri 9 Feb 2024

Let It Roll Winter 2024 je oficiálně VYPRODANÝ!

x2

Fri 2 Feb 2024

DnB Allstars přijedou na Let It Roll!

trailer

Tue 30 Jan 2024

Descend Into The Universum!

3l52H9ZV

Tue 16 Jan 2024

RUDIM3NTAL míří na Let It Roll 2024!

LIR24_RAVEMATES_3_SQR1

Thu 4 Jan 2024

Rave Mates 1+1

METRIK_ROXY_2024_COVER

Thu 14 Dec 2023

METRIK se chystá navštívit Prahu!

IMG_1626

Tue 12 Dec 2023

Ambasadoři pro Let It Roll Winter 2024: Killbox

SQUARE

Wed 29 Nov 2023

Let It Roll 2024: První fáze umělců je tady!

BLK_FRD_2023_SQ_FINALE

Wed 22 Nov 2023

Black Friday je tady!

MAIN_SQ1

Thu 16 Nov 2023

Let It Roll On Tour se vrací do Ostravy v obrovské sestavě!

PAYMENT_PLAN_SQ2

Thu 2 Nov 2023

Nový platební systém je k dispozici

summer

Mon 23 Oct 2023

Hlavní předprodej vstupenek na Let It Roll 2024 začal!

lir24

Mon 16 Oct 2023

Let It Roll 2024 oznamuje datum hlavního předprodeje!

lirwlineup

Mon 9 Oct 2023

Let It Roll Winter 2024 oznamuje Full Line-up!

winter

Wed 27 Sep 2023

Předprodej na Let It Roll Winter 2024 začal!

lir

Mon 10 Apr 2023

Let It Roll 2023 oznamuje svou třetí fázi lineup!

labely

Sat 8 Apr 2023

Připravte se na další dávku špičkových labelů na Let It Roll 2023!

kasra

Thu 23 Mar 2023

Rozhovor s Kasrou

lirw23

Mon 27 Feb 2023

Let It Roll Winter 2023: Děkujeme!

terra

Sun 15 Jan 2023

Objevte s námi Terru

maduk

Sun 20 Nov 2022

MADUK míří se svým exkluzivním vystoupením do Prahy!

qzb

Thu 10 Mar 2022

Rozhovor s QZB

monty

Wed 2 Feb 2022

Rozhovor s Montym (1985)